Πως δουλεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για την αποτροπή διάρρηξης

By | 03/12/2021

Αν παρακολουθείτε ειδήσεις σίγουρα θα έχετε δει ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Αρκεί μάλιστα να κάνετε κάποια συζήτηση με κόσμο στη γειτονιά ή τη πόλη σας για το θέμα της ασφάλειας και είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε για περιστατικά ή απόπειρες διάρρηξης και κλοπής. Φαίνεται πως οι καραντίνες και τα lockdown έκαναν τους κλέφτες πιο απελπισμένους και κατά συνέπεια και πιο επιθετικούς αφού δε διστάζουν πλέον να μπουν και σε σπίτια γνωρίζοντας ότι η οικογένεια που μένει εκεί είναι μέσα, ενώ δεν τους τρομάζουν πια και τα σκυλιά.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι η ασφάλεια οικίας έχει πολύ μεγάλη σημασία σήμερα και γενικά είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε για να κοιμάστε πιο ήσυχα τα βράδια αλλά και για να διαφυλάξετε όχι μόνο τη περιουσίας σας, αλλά και τη ζωή ή και τη σωματική ακεραιότητα τη δική σας και των άλλων μελών της οικογενείας σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να ασφαλίσει το σπίτι του και ο κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του αποτελεσματικότητα και τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αν υπάρχει όμως ένα μέτρο ασφαλείας που θα το δούμε σχεδόν σε όλα τα σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους ανησυχούν πως μπορεί να γίνουν στόχος διαρρηκτών, αυτό είναι τα κάγκελα ασφαλείας. Ας δούμε τις συμβουλές πριν την αγορά τους – τι πρέπει να γνωρίζετε όσον αφορά τα κάγκελα και την αποτροπή διάρρηξης.

Φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και το σπίτι σας

Τα κάγκελα ασφαλείας στην ουσία είναι ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στους κλέφτες και τις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας, δηλαδή τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Οι δίοδοι αυτές είναι ευαίσθητες γιατί ο διαρρήκτης μπορεί απλά να τις σπάσει για να περάσει μέσα από αυτές. Με άλλα λόγια, ένα αφύλακτο παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για έναν κλέφτη ο οποίο το μόνο που πρέπει να κάνει για να τα παραβιάσει είναι να βρει μία πέτρα ή κάτι άλλο βαρύ για να τα σπάσει. Ο ήχος σίγουρα θα ανησυχήσει τους γείτονες, αλλά δυστυχώς ο κλέφτης πάλι θα μπορέσει να μπει και να πάρει κάτι, άλλωστε οι περισσότερες διαρρήξεις διαρκούν μόνο μερικά λεπτά.

Τα κάγκελα αποτελούν ένα εμπόδιο που ο κλέφτης θα πρέπει να ξεπεράσει ή να αφαιρέσει με κάποιο τρόπο για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, ακόμη και αν καταφέρει να τα σπάσει από πριν. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κλέφτες είναι περιστασιακοί, δηλαδή είναι απελπισμένα άτομα που ψάχνουν για λεφτά και άλλα τιμαλφή για να πουλήσουν και όχι «επαγγελματίες κλέφτες», δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τα εργαλεία για να αφαιρέσουν τα κάγκελα ασφαλείας. Αν μάλιστα εγκαταστήσετε κάγκελα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας από ειδικές επιχειρήσεις του είδους όπως η www.cancelletto.gr, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι κλέφτες που θα έχουν τα απαραίτητα για να μπορέσουν να τα αφαιρέσουν θα είναι απλά ελάχιστοι.

Ψυχολογικό εμπόδιο

Όπως είπαμε και πριν, οι περισσότεροι κλέφτες απλά ψάχνουν για έναν εύκολο στόχο. Όσο πιο καλά φυλασσόμενος είναι ένας χώρος, τόσο λιγότερο επιθυμητός είναι γι’ αυτούς. Τα κάγκελα δείχνουν σε έναν κλέφτη ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν αστειεύεται όσον αφορά την ασφάλεια του χώρου του, οπότε ενδέχεται τα κάγκελα να είναι μόνο ένα από τα μέτρα ασφαλείας που θα έχει εγκαταστήσει, μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν και κάμερες και συναγερμοί στο εσωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι απλά ο κλέφτης θα προτιμήσει να μπει σε ένα πιο «εύκολο» χώρο.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι τα κάγκελα ασφαλείας σπιτιού είναι ένα μέτρο ασφαλείας που δρα τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, οπότε και προστατεύει το σπίτι σας με δύο τρόπους. Εννοείται ότι για τη μέγιστη ασφάλεια σας μπορείτε να συνδυάσετε τα κάγκελα σας με ένα καλό σύστημα συναγερμού ή ακόμη και με κάμερες.