Μπουφάν Εργασίας – 5 συμβουλές πριν αγοράσετε εργασιακό μπουφάν

By | 16/06/2023

Η εργασία σε εξωτερικούς χώρους είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς πολύ συχνά πραγματοποιείται κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα κατάλληλα μπουφάν εργασίας ελαχιστοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι εργάζονται σε εξωτερικό χώρο. Χρειάζεσαι ένα εργασιακό μπουφάν για να εκτελείς καλύτερα τα εργασιακά σου καθήκοντα; Έχεις μπερδευτεί με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν και δεν ξέρεις τι να αγοράσεις; Μη αγχώνεσαι άλλο και συνέχισε την ανάγνωση. Το κείμενο θα σε βοηθήσει να κάνεις την σωστή αγορά ενός μπουφάν.

Μπουφάν εργασίας: Γιατί είναι αναγκαία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο;

Όσοι δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα τον χειμώνα που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή, πρέπει να διατηρούν μία κανονική θερμοκρασία σώματος ώστε να αποφύγουν την υποθερμία. Το μπουφάν εργασίας θα σε προστατέψει από την μείωση της θερμοκρασίας και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να νοσήσεις από διάφορες ασθένειες, όπως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος κ.α.

Ένα μπουφάν εργασίας είναι απαραίτητο και κατά την διάρκεια μίας βροχόπτωσης καθώς θα διατηρήσει το σώμα σου στεγνό και ένα αντιανεμικό μπουφάν θα σε προφυλάξει από τους δυνατούς ανέμους. Μένοντας ασφαλής από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, θα μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στην εργασία σου και θα αυξηθεί σημαντική η απόδοσή σου.

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα μπουφάν εργασίας

Πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός μπουφάν για την εργασία σου, χρειάζεται να γνωρίζεις ποια καθήκοντα θα εκτελείς, όταν θα το φοράς.. Τα εργασιακά καθήκοντα θα σε καθοδηγήσουν στο να επιλέξεις το σωστό πανωφόρι. Δηλαδή σκέψου αν θα εργάζεσαι μόνο σε εξωτερικό χώρο ή και σε εσωτερικό, αν εργάζεσαι βραδινές ώρες και τι ακριβώς θα κάνεις. Αν για παράδειγμα, κινείσαι διαρκώς από το εσωτερικό χώρο σε εξωτερικό και το αντίστροφο, θα χρειαστείς ένα ελαφρύ μπουφάν που θα σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα. Αν στο εσωτερικό εργασιακό χώρο, η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό,τι στο εξωτερικό, τότε μπορείς να επιλέξεις να αγοράσεις ένα μπουφάν με αποσπώμενα μανίκια, όπως αυτό στο κατάστημα επαγγελματικής ένδυσης ayo.gr.

Εργασιακά μπουφάν με πιστοποίηση ή χωρίς

Στην συνέχεια, πρέπει να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις ένα μπουφάν εργασίας με πιστοποίηση ή χωρίς. Αυτό θα εξαρτηθεί από το επάγγελμα σου. Σε ορισμένα επαγγέλματα είναι υποχρεωτικά τα πιστοποιημένα εργασιακά μπουφάν. Με την πιστοποίηση επιβεβαιώνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί μερικά πρότυπα ασφαλείας. Αν δηλαδή εργάζεσαι στην κατασκευή δρόμων βραδινές ώρες, χρειάζεσαι ένα αντανακλαστικό μπουφάν υψηλής ορατότητας προκειμένου να σε βλέπουν εύκολα οι οδηγοί. Εάν εκτίθεσαι σε θερμότητα, χρειάζεσαι ένα μπουφάν που θα σε προστατεύει από την αναφλεξιμότητα. Υπάρχουν, επίσης μπουφάν που προστατεύουν τους ηλεκτροσυγκολλητές από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπουφάν που προφυλάσσουν τους χρήστες από την επαφή με χημικές ουσίες κλπ.

Πρόσεξε τα υλικά κατασκευής του εργασιακού μπουφάν

Έπειτα, πριν αγοράσεις ένα εργασιακό μπουφάν, είναι απαραίτητο να παρατηρήσεις προσεκτικά τα υλικά κατασκευής του. Ένα μπουφάν εργασίας συνήθως φτιάχνεται από πολυεστέρα, fleece, νάιλον, μαλλί και βαμβάκι. Τα μπουφάν που είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα είναι πιο ελαφριά και στεγνώνουν ευκολότερα, ενώ τα μπουφάν από νάιλον ταιριάζουν απόλυτα σε θυελλώδεις και ψυχρές συνθήκες. Τα πανωφόρια από μαλλί, είναι πιο σικάτα και περισσότερο ζεστά, αλλά δεν είναι αρκετά ανθεκτικά στις πολύ έντονες καιρικές συνθήκες. Τα μπουφάν με fleece επένδυση είναι περισσότερο κατάλληλα για το φθινόπωρο και την άνοιξη αλλά και για εργασίες που χρειάζονται μεγαλύτερη κίνηση.

Σκέψου τον σχεδιασμό και την αντοχή του, πριν το επιλέξεις

Ακόμη, πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά την λειτουργικότητα του μπουφάν πριν το αγοράσεις. Θα το φοράς καθώς εργάζεσαι, άρα είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι τσέπες για να τοποθετείς σε αυτές τα εργαλεία. Τα περισσότερα μπουφάν έχουν πέντε τσέπες. Αποφάσισε αν επιθυμείς να έχει κουκούλα ή όχι. Ορισμένα εργασιακά μπουφάν έχουν κουμπιά κάτω από τον γιακά τους, προκειμένου ο χρήστης τους να τοποθετεί εκεί μία κουκούλα όταν την χρειάζεται ή να την αφαιρεί.

Είναι προτιμότερο, επίσης, να διαλέξεις ένα εργασιακό μπουφάν που κλείνει στο πηγούνι με φερμουάρ. Το φερμουάρ θα παγιδεύει την θερμότητα γύρω από τα αυτιά, το λαιμό και το πηγούνι και δεν θα κρυώνεις όταν εργάζεσαι. Επιπλέον, σιγουρέψου πως το μπουφάν εργασίας που σκέφτεσαι να αγοράσεις θα έχει κατασκευαστεί από εξαιρετικής ποιότητας υλικά προκειμένου να αντέξει πολλά χρόνια αλλά και να καθαρίζεται εύκολα.

Διάλεξε το σωστό μέγεθος εργασιακού μπουφάν

Για να επιλέξεις το σωστό μέγεθος του μπουφάν, χρειάζεται να μετρήσεις πολύ προσεκτικά τις διαστάσεις του σώματος σου. Αν αγοράσεις λανθασμένο μέγεθος, θα δυσκολευτείς αρκετά στις κινήσεις κατά την εκτέλεση των εργασιακών σου καθηκόντων. Σκέψου να διαλέξεις το μπουφάν ένα νούμερο μεγαλύτερο, ώστε να μπορείς να φοράς επιπλέον ρούχα μέσα από αυτό.

Συνοψίζοντας, αν προσέξεις όλα τα παραπάνω και ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές, το μπουφάν εργασίας που θα αγοράσεις, θα είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες. Αν πάλι δυσκολευτείς, απευθύνσου για βοήθεια στο έμπειρο προσωπικό του e-shop ayo.gr.