6 σούπερ συμβουλές για μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού

By | 08/03/2022

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας, άλλαξαν πολλές συνήθειες της καθημερινότητας μας. Ποτέ άλλοτε δεν παραμείναμε στο σπίτι περισσότερο και ποτέ άλλοτε, αρκετοί από εμάς, δεν είχαμε εργαστεί από το σπίτι. Ίσως είναι η πρώτη φορά που αναλογιστήκαμε πόσο σημαντικός είναι ο προσωπικός μας χώρος και πόσο μας αξίζει να νιώθουμε όμορφα. Η θετική πλευρά μιας τόσο δύσκολης κατάστασης μας έδειξε τι είναι σημαντικό, τι αξίζει και τι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας. Το προσωπικό μας καταφύγιο, ο χώρος που μας ηρεμεί και μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και ευτυχισμένοι είναι σίγουρα ο χώρος που αξίζει να είναι διαμορφωμένος κατάλληλα.

Η ολοκληρωμένη ανακαίνιση του σπιτιού υπάρχει πάντα στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων και υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα μπορούσαν να σας  βοηθήσουν ώστε να γλιτώσετε και χρόνο και χρήμα προκειμένου να κάνετε τις σωστές επιλογές και επεμβάσεις στο χώρο σας.

1.       Βάλτε τις σωστές προτεραιότητες

Μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού αφορά όλους τους χώρους που ενδεχομένως δεν είναι πάντα μέσα στις δυνατότητές σας. Στην περίπτωση αυτή στοχεύστε στο να ανακαινίσετε πρώτα αυτά που σας ενοχλούν περισσότερο είτε στην αισθητική είτε στην άνεση και σε μία δεύτερη φάση ολοκληρώνετε την ανακαίνιση

2.       Υπολογίστε τα πιθανά κόστη της ανακαίνισης που σας ενδιαφέρει

Είναι σημαντικό να βαδίζετε πάνω σε αλλαγές που μπορείτε να κάνετε και να μην χάνετε τον χρόνο σας αλλάζοντας τελευταία στιγμή τη γνώμη σας, αναφορικά με το τι θέλετε και τι μπορείτε να ανακαινίσετε. Το internet σας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσετε τα πιθανά κόστη ζητώντας προσφορές από αξιόπιστες εταιρείες του χώρου, αξιολογώντας  τις ανάγκες σας για μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση του χώρου που σας ενδιαφέρει.

3.       Επιλέξτε την εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση

Εάν δεν γνωρίζετε που θα απευθυνθείτε για να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση τότε καλό είναι να κάνετε μία έρευνα αγοράς από το διαδίκτυο. Θα δείτε ποιες εταιρείες είναι πιο κατάλληλες για να αναλάβουν την ανακαίνιση του σπιτιού σας βλέποντας παράλληλα και προηγούμενα projects από άλλες ανακαινίσεις. Σίγουρα κάποια από αυτές θα είναι πιο κοντά στο δικό σας style και θα σας εμπνεύσει περισσότερο ώστε να συνεργαστείτε μαζί τους.

4.       Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο για διάφορες συμβουλές ανακαίνισης

Όσο καλή και να είναι η εταιρεία που θα έχουμε επιλέξει είναι σημαντικό να έχουμε και τις δικές μας συμβουλές ανακαίνισης – ιδέες και προτάσεις. Βλέποντας άλλες ιδέες και χώρους μας είναι πολύ πιο εύκολα να περιγράψουμε στην εταιρεία που θα συνεργαστούμε, την ανακαίνιση που θέλουμε να κάνει. Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται μέσα από την σωστή επικοινωνία και αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών μας.

5.       Η άνεση είναι σημαντικότερη από την εμφάνιση

Είναι πολύ εύκολο να ενθουσιαστούμε και να πέσουμε σε παγίδες που πολλές φορές μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε μία εντυπωσιακή ανακαίνιση αλλά θα πρέπει σίγουρα να λάβουμε υπόψη ότι δεν συμβαδίζει πάντα η εμφάνιση με τη λειτουργικότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μείνει ή έχουμε επισκεφτεί μεγάλα και εντυπωσιακά σπίτια που δεν ήταν ωστόσο τόσο λειτουργικά όσο κάποια μικρότερα και πιο παλιά ενδεχομένως. Άρα το πιο σημαντικό στοιχείο σε μία ανακαίνιση είναι να έχουμε λειτουργικούς χώρους και  ας «υστερεί» η εμφάνιση. Βέβαια είναι καλό να λάβουμε υπόψη ότι ο κλάδος  της διακόσμησης έχει κάνει τέτοια πρόοδο ου μπορούμε με μεγάλη ευκολία να συνδυάσουμε και τα δύο.

6.       Εκτίμησε τον απαιτούμενο χρόνο με την εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση

Πολλές φορές μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγή κουφωμάτων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλαγή κουζίνας και μπάνιου, διαμόρφωση νέων χώρων, τοποθέτηση γυψοσανίδων και πολλές ακόμη εργασίες. Ανεξάρτητα από το τι χρειάζεστε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα στάδια της ανακαίνισης και φυσικά πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.